Openluchttheater Hoessenbosch

Al zeventig jaar ligt in een mooie bosrijke omgeving aan de rand van het Noord-Brabantse Berghem openluchttheater Hoessenbosch. Jarenlang waren er vooral toneelvoorstellingen te zien, maar inmiddels kunnen bezoekers er ook voor cabaret, muziek, film, outdoor en evenementen terecht.


Vele mogelijkheden

Het openluchttheater biedt ruimte aan zo’n vijfhonderd bezoekers. Naast het theater met tribune, toneel, licht- en geluidfaciliteiten en een regieruimte, zijn er op het terrein nog veel meer mogelijkheden: de verschillende paden, bossen en heuvels kunnen uitstekend gebruikt worden voor bijvoorbeeld theaterwandelingen of evenementen.


Multifunctioneel gebouw

De provincie Noord-Brabant heeft aan openluchttheater Hoessenbosch een subsidie toegekend vanuit de verordening Inrichting Landelijk Gebied en het Plattelands-ontwikkelings-programma. Mede door deze subsidie vanuit een EU-bijdrage, van de provincie en vanuit de gemeente Oss zijn wij op dit moment druk bezig een nieuw gebouw te realiseren, welke voor allerlei doeleinden geschikt wordt gemaakt.


De provincie verleent subsidies, omdat ze willen investeren in een mooi, vitaal en schoon Brabant. Er moet een balans zijn tussen wonen, werken, leven en recreëren. De provincie wil graag een gezonde

landbouw, een aantrekkelijk landschap voor bewoner en recreant én kwaliteit van natuur, milieu en water.


Wij hopen hierin zeker een bijdrage hierin te kunnen leveren na realisatie van dit nieuwe multifunctionele gebouw.​ Bent u ook benieuwd naar de vorderingen? Of heeft u zelfs zin om hierin uw steentje aan bij te dragen?


U bent van harte welkom bij Hoessenbosch! Contact opnemen kan via info@hoessenbosch.nl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij de evenementen in het openluchttheater.